неділю, 30 січня 2022 р.

 

#преміянестайка  



30 січня у день народження Всеволода Нестайка маємо честь оголосити ім’я першого лауреата Всеукраїнської літературної премії імені Всеволода Нестайка.

Цьогоріч премію присуджено Валентині  Попелюшці (Валентині Жук).

 




Валентина Іванівна Жук (дівоче прізвище Бурлака, літературний псевдонім Валентина Попелюшка, народилася 18 травня 1967 у селі Басівка на Сумщині) — українська поетеса і прозаїк, громадська діячка, лауреат літературних премій.

Зараз проживає у м.Мукачево Закарпатської області.

Перші вірші почала писати ще в 1 класі.

ДРУКОВАНІ КНИГИ Валентини Попелюшки:

·        Збірка поезій «Миротворче», присвячена Революції Гідності (2014)

·        Дитяча повість «Отісатко» (2016, видавництво «ОВК»):

·        Збірки поезій «Риторичне» (2017).

·        Книга "Украдені" (2020 р. видавництво "час майстрів")



Нагородження письменника-лауреата відбудеться напередодні Міжнародного дня дитячої книги,  2 квітня у день народження казкаря Ганса Крістіана Андерсена.

Для довідки: Всеукраїнська літературна премія імені Всеволода Нестайка заснована у 2021 р. Національною секцією Міжнародної Ради дитячої та юнацької книги (UA IBBY), Національною бібліотекою України для дітей, ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей» та родиною Всеволода Нестайка за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України для відзначання сучасних українських дитячих письменників за кращий прозовий (реалістичний, пригодницький) твір для дітей молодшого та середнього віку, що висвітлює життя та проблеми сучасних дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар