середу, 3 лютого 2021 р.

 





                       Презентація книг «Це зробила вона»,

                                       «Це теж зробила вона».

 



Завдяки Благодійній організації «Благодійний фонд «Бібліотечна країна» наша бібліотека отримала безкоштовно комплект книг « Це зробила вона», «Це теж зробила вона». Проект реалізовано завдяки підтримці Швеції та Національного Демократичного інституту Міжнародних відносин.


        Понад 200 українських авторів і авторок почали працювати над проектом, що був покликаний переконати читачів у тому, що в історії України є багато успішних жінок, які незважаючи ні на які перешкоди йшли своїм шляхом та досягали поставлених цілей. Метою видання було позбутися применшення ключової ролі жінок у сферах, що буцімто для них не призначені, як от військовій чи академічній. Тепер українські дівчатка знатимуть багато культурних прикладів для наслідування, які доводять, що не потрібно соромитися своїх інтересів, навпаки, необхідно відстоювати їх та боротися задля досягнення своїх мрій.



"Це зробила вона" – перша ілюстрована книга про видатних українок. Їхні історії захоплюють, їхній внесок вражає, їх приклад надихає.

Ця книга привідкриє завісу таємничості й дає побачити справжню роль


українських жінок в науці, політиці, культурі України. Пліч-о-пліч з чоловіками вони творили нову Україну. Пліч-о-пліч з чоловіками вони йшли до своєї мети. 




Друга частина проекту “Це теж зробила вона” розповість вам про

 Роксолану, Марка Вовчка, Софію Русову, Олену Курило, Надію Пучківську, Варвару Акулову, Аллу Горську, Квітку Цісик та багатьох інших вартих уваги жінок.

Ці книги  про 100 талановитих та цілеспрямованих українок, які довели, що жінки можуть досягати успіху в історії, науці та культурі . Їхні історії захоплюють, їх внесок вражає, їх приклад надихає.


Немає коментарів:

Дописати коментар