суботу, 26 березня 2022 р.

 

З книгою до Перемоги! Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2022.

                                         Бібліофреш : "Новинки з книжкової полиці".


Щорічно останній тиждень березня для бібліотек сповнений приємних турбот, пов’язаних з проведенням Всеукраїнського тижня дитячого читання.

Цього року він особливий ,події,які відбуваються в Україні внесли свої корективи.

Тиждень дитячого читання – свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми та героями книг. 

 Книги переносять нас у зовсім інший світ, де все можливо, де ти можеш бути тим, ким хочеш. Книги вчать нас мріяти, фантазувати. За допомогою книг ми набуваємо безцінний досвід, оцінюємо помилки героїв і намагаємося не повторювати їх у своєму житті.


Чи бувають розумні собаки? Так, звичайно! Велика вчена собака Іскра, зачарована красою нічного неба, дуже хотіла вчитися, щоб отримати знання про космос, зірки та сузір’я. Несподіване знайомство з ельфом Алем та іншими казковими героями дало можливість Іскрі здійснити мрію та мандрувати від зірки до зірки, де на неї чекали надзвичайні пригоди. Казка у цікавій формі надає малечі перші знання з астрономії, фізики та екології, знайомить маленьких читачів із міфами та легендами про зірки, дає уявлення про космос. Казка для дітей дошкільного, молодшого шкільного віку та їх батьків.



Збірка оповідань для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Оповідання згруповані навколо головного персонажу – мавпочки Тото, яка через необізнаність та зухвалість постійно опиняється в скрутних ситуаціях. Подолати труднощі їй допомагають вірні друзі.
Книга має виховну спрямованість впроваджену опосередковано – через дотепні та цікаві оповідання.

На порозі самостійного життя, коли світ розкриває свої обійми, пропонуючи безліч шляхів до щастя, хлопці та дівчата постають перед складним вибором: дотримуватися заповідей Христа чи віддатися пристрастям і власним бажанням. Однак непрості випробування доводять, що лише Божа любов є тим дороговказом, який і приведе до справжнього щастя.
"Ангеліна так голосно грюкнула дверима, що батько здригнувся, а з дитячої кімнати вийшла заплакана після молитви мама й тихо обійняла за плечі свого давно посивілого чоловіка. А дівчина стояла біля будинку і крізь шибку дивилася на них, таких любих, рідних і чомусь раптово пристарілих батьків. У серці Ангеліни боролися два почуття. Вона прагнула повернутися в будинок, обійняти батьків, попросити вибачення і поговорити про все, тільки по-іншому, спокійно, дізнатися, що саме їх так стривожило. З іншого боку, дівчину нестримно вабило до Олексія. І думка, що хлопець чекає і може не дочекатися, змусила Ангеліну летіти до нього, коханого, найдорожчого для неї чоловіка в цьому великому світі!"
Для середнього та старшого шкільного віку.


 




 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар