неділю, 7 березня 2021 р.

 

Літературно-мистецький портрет:"Володимир Івасюк- це живий голос сьогодення".



Є люди, як свічки- згоряють,відходять у небуття.

Є люди,як зірки - горять, світять все життя.



Композиція “Червона рута” – одна із всесвітньовідомих українських пісень, автором якої став Володимир Івасюк.

Саме ця композиція стала справжнім хітом серед інших пісень Івасюка. Свою безсмертну пісню автор написав під час навчання у Чернівецькому медичному університеті.


Книга про діяльність видатного українського композитора Володимира Івасюка “Володимир Івасюк. Відлуння твоїх кроків…”, який упорядкували рідні сестри композитора.
Упорядниками видання стали – фотохудожник, заслужений працівник культури України Любомир Криса та Галина й Оксана Івасюки.
Особливу увагу у фотоальбомі привертають спогади знаних українців Анатолія Добрянського, Софії Ротару, Назарія Яремчука, Василя Зінкевича, Володимира Вознюка, Василя Стріховича, Степана Пушика, Романа Кудлика, Юрія Рибчинського та багатьох інших.
Великий інтерес у фахівців становить публікація у книзі раніше невідомих фотографій композитора Володимира Івасюка (із сімейного архіву, деякі виготовлені особисто Володимиром) – із військових зборів у Новоград-Волинському, відпочинку у Грузії та Гаграх, поїздок до Карпат, а також фото дитячих років, проведених на рідній Кіцманщині (Кіцманський район Чернівецької області). Цінними є також матеріали про проведення ювілейного 20-го фестивалю «Червона рута» – 2009, який відбувся у Чернівцях та інші всеукраїнські заходи організовані до 60-річчя від дня народження Івасюка.



Фотоальбом "Вернись зі спогадів… Володимир Івасюк", в якому надруковано понад 800 світлин із сімейного архіву родини Івасюків. Більшість фото зробив сам Володимир Івасюк, який мав хист до фотографування, також в альбомі вміщено малюнки композитора.

Присвячений він 60-літтю композитора та поета. Альбом можна поділити на три умовні розділи: прижиттєвий, "творчий" та після смерті. Тексти до альбому писали сестри Володимира – Галина та Оксана, а також Олег Василишин. Крім цього, поміщено уривки з книги Михайла Івасюка "Монолог перед обличчям сина", – зазначив на презентації автор ідеї, упорядник фотоальбому Любомир Криса, чоловік Галини Івасюк, який товаришував з композитором. За його словами, до альбому також увійшли професійні та аматорські фотографії ще 13 осіб, які мали в своєму архіві світлини Володимира Івасюка.







Немає коментарів:

Дописати коментар