неділю, 21 червня 2020 р.


               Галина Вдовиченко.



Галина Вдовиченко народилась 21  червня   1959 році на Кольському півострові за Полярним колом. У дитинстві разом з родиною часто переїжджала з місця на місце. Навчалась у школах Івано-Франківська, Надвірної, Рави-Руської, Москви, постійно бували у бабусі з дідом у селі Отинія Коломийського району Івано-Франківської області, на батьківщині батька.
Закінчила філологічний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка. До 2017 року працювала у газеті «Високий Замок» (Львів).
Дебютувала у 2008 році – з романом «Пів’яблука», перший тираж книжки розійшовся протягом місяця. Другий роман Галини Вдовиченко «Замок Гербуртів» отримав першу премію у номінації «романи» на конкурсі "Коронація слова – 2009", вийшов у світ під назвою «Тамдевін».
У 2011 році вийшла перша книжка Галини Вдовиченко для дітей – казкова повість «Мишкові Миші» з ілюстраціями художниці Анни Сарвіри. У 2015 та 2017 роках вийшли дві частини суперпопулярних дитячих книг «36 і 6 котів» («Видавництво Старого Лева» ) з ілюстраціями Наталки Гайди.


Немає коментарів:

Дописати коментар