понеділок, 22 травня 2023 р.

Виставка- пам’ять: « День Героя:Україно! Згадай її усіх поіменно»


 

День Героїв — це день пам'яті усіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність Української держави, це свято величі духу українських вояків та воячок — борців за самостійну соборну Українську державу і є символом незборимості української нації.

Це свято лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. День Героїв відзначають понад сімдесят років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня як День Героїв. Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

 У важкий для України час- це свято має особливу цінність, адже всіх громадян країни можна назвати героями, які по-своєму протистоять російській окупації.

Сьогодні - в День Героїв, згадуємо всіх полеглих за нашу Батьківщину та віддаємо їм шану. Українську історію творять Герої.

Так будьмо Героями!

 










Немає коментарів:

Дописати коментар