середу, 2 листопада 2022 р.

Літературна візитівка:"Життєві цінності та любов до людей у романах Ірен Роздобудько".

3 листопада  60- річний ювілей святкує Ірен Роздобудько.

Сучасна українська письменниця, відома як автор захоплюючих і чуттєвих жіночих романів. Сама письменниця може похвалитися досить бурхливої ​​біографією: працювала журналістом, диктором на радіо, телеграфісткою і навіть деякий час виступала в цирку. Всі книги Ірен Роздобудько - це жіночі романи в хорошому сенсі цього слова. Крім письменницької діяльності, вона ілюструє книги інших авторів.


Ірен Роздобудько — сучасна українська письменниця, сценаристка та ілюстраторка. Навчалася в Київському Національному Університеті на факультеті журналістики. За свою кар’єру змінила декілька професій. Працювала телеграфісткою, журналісткою і диктором радіогазети, пізніше коректором журналу та головним редактором. Створила ілюстрації до книг Леся Танюка, Лариси Масенко, Елеонори Соловей. Книги Ірен Роздобудько користуються широкою популярністю, авторка неодноразово нагороджена премією «Коронація слова», спеціальною відзнакою за кіносценарії тощо. Стала фіналісткою «Шевченківської премії» та вважається «Золотою письменницею України» на рівні зі Світланою Талан, Люко Дашвар. Також пише Ірен Роздобудько для дітей. Казка «Дикі Образи Дикобраза», оповідання «Я зніматимусь в кіно» та підліткова повість «Арсен» — маленька крихта робіт авторки орієнтована в першу чергу на юну аудиторію.

Сьогодні книги Ірен Роздобудько люблять та читають у всій Україні. Авторка працює в різних стилях, однак тематика її творів залишається актуальною та близькою українському читачу. Один із найвідоміших творів авторки «Ґудзик» — психологічна драма, що розповідає  історію життя Дениса, режисера, що вирушив добровольцем на війну. Хлопець через все життя проніс любов до своєї коханої, Єлизавети, яка, однак через різницю у віці відмовила йому. Роман було екранізовано.

Сьогодні творчий доробок авторки налічує понад двох десятків романів.

 






 

Немає коментарів:

Дописати коментар