неділю, 24 липня 2022 р.

                       Ювілейний бібліовояж:

               "  Книжковий світ братів Капранових"

Ми любимо наших читачів з трьох причин:

По-перше, без вас не існує нас. Письменник без читача – все одно що детонатор без гранати – клацає, але не вибухає.

По-друге, без читача не існує книжки. Непрочитана книжка – це просто стосик задрукованого паперу. І тільки в голові читача вона перетворюється на твір мистецтва.

По-третє, український читач – найкращий у світі. У цьому ми переконуємося щоразу, коли випадає поспілкуватися.


Віталій і Дмитро Капранови – чи не найвідоміші брати української літератури, письменники, публіцисти, видавці та громадські діячі. Фундатори видавництва «Зелений пес», ведучі та автори історичного YouTube каналу «ім. Т.Г. Шевченка». Просувають українську культуру, історію та літературу.





Народилися 1967 року у місті Дубоссари, яке знаходиться у Молдові. Але саме дитинство братів пройшло у місті Очакові на Миколаївщині, яке вони вважають своєю батьківщиною. З ранніх літ і до тепер захоплюються літературою, музикою, спортом. Вищу освіту здобули в Росії. Брати вчилися в Уральському політехнічному інституті. Пізніше у Московському енергетичному інституті. Здобули фах технічного кібернетика. До 1998 року жили у Москві, активно підтримували український діаспорний рух, проте вирішили вернутися, щоб мати змогу повною мірою себе реалізувати.

Брати Капранови першу свою книгу «Кобзар 2000» не мали де видати, тому вирішили спробувати себе у видавничому бізнесі. Першим їхнім проєктом став каталог книжок поштою «Книгоноша». До нього увійшли всі наявні українські видання того часу (всього 600 назв). Пізніше були видавництво «Зелений пес» та літературна газета «Друг читача».

Письменники брати Капранови розпочали свою діяльність у роки, як самі вони говорять, «книжкового голодомору», а тому знайшли чудову книжкову нішу для реалізації своїх ідей. Найпопулярніші  сьогодні видання письменників – «Кобзар 2000», «Паперові солдати», «Мальована історія Незалежності України», «Майдан. Таємні файли». Брати Капранови пишуть книги, які хочеться читати та пізнати щось нове. І не важливо, чи це буде історико-популярне дослідження, чи містика або детектив.
























 






Немає коментарів:

Дописати коментар