понеділок, 22 лютого 2021 р.

Мовний лабіринт:"Рідна мова -пісня солов'їна".
Народний дім с .Ковпин та бібліотека с. Пониковиця.



 21 лютого, увесь світ відзначає свято своєї рідної мови. Міжнародний день рідної мови проголосила Генеральна конференція ЮНЕСКО в листопаді 1999 року. На землі проживає безліч людей різних культур і різних національностей, вони сповідають різну віру й розмовляють різними мовами.

 21 лютого – свято унікальне. Винятковість його в тому, що воно є і спільним, і водночас вузько родинним для людей, яких об'єднала спільна історична доля в єдиний моноліт – народ. Це свято є заповітним скарбом для кожного народу.

Мова народу — то найсвятіше його багатство, найцінніше надбання.  

Мова – це найважливіший, найбагатший, найміцніший засіб  зв’язку в одне велике історичне ціле минулих, сучасних і майбутніх  поколінь народу; це яскрава ознака життєдіяльності нації і держави,  вона згуртовує певні корінні етнічні групи в єдину націю. 

Мова – інтелектуальний портрет народу, його прагнення та іде али, це справа національної гідності. 

Факти та гіпотези свідчать на користь того, що мова генетично  передається із роду в рід. 

Жодне суспільство, на якому б рівні воно не перебувало, не може жити без мови. Мова − втілення досвіду в ході істори чного розвитку нації, служить визначенням культурно-національної унікальності етносу. 

Мова − механізм дуже тонкий. Ми не лише вживаємо готовий  мовний продукт, а й творимо його. Від мови залежить мислення лю дини, її світосприйняття, поведінка. 









Немає коментарів:

Дописати коментар